Wedstrijdinformatie

De MAIN MTB Challenge zal onder auspiciën van de KNWU vallen. Deelnemers hebben de keuze tussen het wedstrijdvak of het recreantenvak.  Voor jaar 1 zal de organisatie de indeling van het wedstrijdvak bepalen. Voor het tweede jaar zal de uitslag van jaar 1 mede bepalend zijn.

Wedstrijdindeling

Categorie Ronde Prijs
Wedstrijd man 3 Beker / medaille
Wedstrijd vrouw 3 Beker / medaille
Jeugd jongens tot 17 jaar 1 Beker / medaille
Jeugd meisjes tot 17 jaar 1 Beker / medaille
Snelste drie wedstrijdrijders overall 3 Cheque

*Wij zullen bij het inschrijven gaan informeren naar KNWU lidmaatschap, ivm wel of niet een verzekering afsluiten voor de deelnemer.

Vak indeling

Categorie Vak
Wedstrijdrijders (afroep) 1
Overige Wedstrijdrijders 2
Jeugd tot 17 jaar 3
Recreanten / Toer 4

 

Startlus.

De wedstrijd zal starten met een Formatie ronde/ lus alvorens de deelnemers het parkoers opgaan. Op deze manier kunnen deelnemers, door snel te starten, ervoor zorgen dat ze op een goede positie liggen alvorens zij een single track tegenkomen.

Finish.

De finish zal sluiten na 150% van de eindtijd van de winnaar van de wedstrijd. Dus doet bijvoorbeeld de winnaar er twee uur over. Dan zal iedereen vanaf 3 uur, bij het passeren van de finishlijn, gefinisht worden.Zit je dan nog in je tweede ronde, wordt je alsnog opgenomen in de uitslag, onder vermelding van 2 ronden, na de laatste finisher van de 3 ronde.

Thema door Anders Norén

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube